1700 Yıllık Bereket Tanrıçası Mozaiği’nin Açılışı Gerçekleşti

1700 Yıllık Bereket Tanrıçası Mozaiği’nin Açılışı Gerçekleşti

2013 yılında Gökmedrese Mahallesinde bulunan ve Valilik finansmanıyla Amasya Müzesi’ne taşınan Roma Dönemi’ne ait ‘1700 Yıllık Bereket Tanrıçası Motifli Mozaik’in ziyarete açılışı gerçekleştirdi.

Programa Vali Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, protokol üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri katıldı.

Programda konuşan Amasya Müze Müdürü Celal Özdemir, Bereket Tanrıçası Motifli Mozak’in tarihi ve müzeye taşınma sürecinden bahsederek, destekleri için Vali Masatlı’ya teşekkür etti.

Birçok medeniyete ait binlerce eser ve parçanın yer aldığı Amasya Müzesi’nde konuşan Vali Mustafa Masatlı ise şunları ifade etti: “Amasya binlerce yıllık tarihinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Anadolu coğrafyasının kadim şehirlerinden biridir. Özellikle Selçuklu ve Osmanlı Medeniyetinden kalan sayısız tarihi eseri barındıran Amasya, Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından da ‘Marka Kent’ ilan edilmiştir.

”2013 yılında Gökmedrese Mahallesi’ndeki Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin altında bulunan tarihi eser 1700 yıllık Bereket Tanrıçası Motifli Mozaik ,Roma döneminde Amasya’da ikamet eden askeri birliğe ait binanın kalıntıları içinde yer almaktadır. Bulunduğu yıl Amasya Arkeoloji Müzesi’ne taşınamayan mozaik, usulüne uygun tedbirlerle muhafaza edilerek yerinde koruma altına alınmıştır.
Yaklaşık 9 yıl bulunduğu yerde üzeri kapalı bir şekilde korunan bu taban mozaiğini, Amasya Arkeoloji Müzemizde teşhir ederek, İlimizi ve Müzemizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin bu önemli eseri incelemelerine imkân sağlamış olacağız.
Yerli ve yabancı tüm misafirlerimizi Amasya’yı gezip görmeye davet ediyor, yeni yerinde ziyaretçilerini bekleyen 1700 Yıllık Bereket Tanrıçası Figürlü Mozaiğin, İlimiz turizmine katkı sunacağına yürekten inanıyorum.”
Konuşmaların ardından 1700 Yıllık Bereket Tanrıçası Motifli Mozaik, Vali Mustafa Masatlı ve protokol üyeleri tarafından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir